Начало / За нас

Фирма Блайв и Занаят – кои сме ние?

Фирма Блайв - традиционни български продукти от Занаят

За Zanaiat.bg

Image module

Фирма Блайв изработва вълнени продукти единствено от висококачествена вълна на овце, отглeждани по пасищата на Централен Балкан.

  • Вълната регулира телесната температура като по този начин подсигурява по-дълбок и дълъг сън.

  • Също така, вълната е естествен хипоалерген, устойчив на бактерии и плесен.
  • Вълната има свойсвото да възстановява мигновено естествената си форма, като предотвратява смачкването и типичните очертания, които се получават при дълго стоене върху одеяла и завивки.
  • Вълненото одеяло ще Ви носи топлина през зимата и прохлада през лятото.
  • Вълнените изделия са огнеоупорни и антибактериални, подходящи за хора, чувствителни към химични продукти.
  • Вълната, която използваме за изработването на одеялата ни е освен всичко останало и екологична. Тя се набавя от възстановяващото се руно на овцете, т.е. тя е естествен, възобновяем ресурс.

Избирайки нашите вълнени продукти, Вие избирате продукт, който със сигурност ще внесе топлина, уют и природа в дома Ви. Избирайки ни, Вие също така подпомагате мисията ни да съхраним българския бит и традиции.

Благодарим Ви!

Фирма Блайв и Занаят Ви приветстват в света на Българския дух и традиции, които заедно с историята, вярата и езика са онова, което ни прави българи. Задъхани в ежедневието на нашето забързано съвремие, в несигурния свят, в който живеем, нека не забравяме, че нашата сила се крие в нашите корени. Именно на това „Занаят“, фирма „Блайв“, е отдала дългогодишния си труд да опази и предаде на идните поколения българските традиции, одухотворени в продуктите, които предлага.

Фирма Блайв, чиято запзена марка е Занаят, е специализирана в производство на одеяла и кувертюри – родопски, вълнени, памучни, смес и олекотени одеяла. Фирмата произвежда също и голямо разнообразие от тъкани битови покривки, битови торбички и възглавници, облекла с шевици, други покривки за маса,  кувертюри и пана. Опитът и традициите й датират от 60-те години на занаятчийско ниво.

Нашата история

От малка семейна фирма през 90-те години тя се развива и днес е модерна, и добре оборудвана, с над 40 човека персонал, притежава собствена предачница, и модерни жакардови и бродировъчни станове. Блайв има магазини в България, и работи с дистрибутори в България и Европа. Фирмата реализира периодичен износ в страни от Европейския съюз. Блайв е наградена с Първа награда и почетен медал и Сребърен лъв от международни изложения, проведени в България.

Символиката, на българската шевица,  която е част от много от продуктите ни,  е послание за здраве, любов и благоденствие. Шевиците символизират хармонията в света и човешкото поведение, както и връзката с природата. Те са пъзели, лекували и криели тайни. Основният цвят на шевиците – червеният – за българите символизира майчината кръв и продължението на живота; белият – чистотата и неопетнената младост; зеленият – вечно възраждащият се живот.

Вълнено одеяло, произведено от фирма Блайв

Нашите продукти

Hotspot image
delimiter image

Българска традиция

Image module
delimiter image

Екологични продукти

Image module
delimiter image

Естествени материали